RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

"Велике будівництво" Зеленського змінить приміське сполучення: в Києві вже тестують швейцарські електрички

Укрзалізниця почала тестування поїзда Stadler FLIRT на маршруті приміського сполучення Києва та міської електрички. Перші поїзди планують отримати і запустити на маршрутах київського вузла в рамках реалізації проекту City Express, який є частиною програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", до кінця 2022 року.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

"Kyiv City Express буде обслуговувати 6 напрямків навколо Києва: Вишгородський, Богуславський (Трипілля, Кагарлик, Миронівка), Ніжинський (Бровари, Бобровиця, Носівка), Яготинський (Бориспіль, Березань), Узинський (Боярка, Вишневе, Васильків, Фастів, Біла Церква ) і Клавдіївський (Ірпінь, Буча, Ворзель, Немішаєве)", - йдеться в повідомленні Укрзалізниці.

Відео процесу тестування УЗ розмістила на своїй офіційній Facebook-сторінці.

В майбутньому поїзди такого класу планують запустити на маршрутах приміського сполучення City Express в Києві, Дніпрі та Харкові. Серед джерел фінансування закупівлі розглядаються як кошти держбюджету, так і кредити від виробників.

За словами в.о. голови правління Укрзалізниці Олександра Камишина, City Express - це один з головних залізничних проектів в рамках програми президента "Велике будівництво".

"Зараз працюємо над розробкою техніко-економічного обгрунтування проекту, завершуємо підготовку технічних вимог до рухомого складу та платформ. Вже до кінця вересня плануємо оголосити тендер. Наше завдання - розвантажити в'їзди до столиці і скоротити час поїздок до робочих місць жителів з міст-супутників столиці" , - зазначив Олександр Камишин.

Закупівлю потягів проведуть з міжнародного тендеру. Серед головних вимог до іноземних виробників буде локалізація виробництва на території України.

Електропоїзд Stadler FLIRT розрахований на 262 сидячих місця 1-го і 2-го класів. Максимальна швидкість досягає 160 км/год. Поїзд відповідає вимогам інклюзії: рухомий склад обладнаний пандусом, місцями для розміщення людей на інвалідних кріслах, вся інформація продубльована шрифтом Брайля.

Stadler FLIRT адаптований для роботи в Фінляндії, Норвегії, Естонії, Білорусі та Україні.

Нагадаємо, в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Укрзалізниця отримає також 130 нових вантажних електропоїздів виробництва французької компанії Alstom.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесТранспорт
Теги: