RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Врятувати чиновників від покарання: в Україні розповіли про скандальну ініціативу людей Порошенка

Новий законопроект про одноразове добровільне декларування, ініційований БПП, дозволить корупціонерам легалізувати всі незаконні доходи, відбувшись сплатою невеликого фіксованого податку.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла голова ради "Громадського люстраційного комітету" Олександра Дрік.

"У тому вигляді, в якому пропонується законопроект зараз, це - легалізація корупційних доходів. Мова йде не про бізнес, не про підприємців, а саме про простих фізичних осіб, громадян України, в тому числі депутатів, які можуть таким чином легалізувати всі доходи, походження яких не можуть пояснити, просто заплативши дуже маленький фіксований податок", - сказала експерт.

Так, згідно із законопроектом, розмір цього податку становить лише 2,5%. У підсумку, виплачуючи мінімальну суму від свого майна, не чистий на руку українець автоматично не тільки може вивести з тіні всі майно цілком законними шляхами, а й отримати свого роду гарантію від переслідування і захист від правоохоронних органів. Тобто іншими словами, як підкреслюють активісти, таке нововведення дозволить корупціонерам в чиновницьких колах убезпечити себе на майбутнє.

"Пропонується врятувати від покарання за корупцію всіх з найближчого оточення президента, завоювати для нього лояльність тих чиновників, які не хочуть опинитися на лаві підсудних", - зазначає Дрік.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Порошенка придумали, як врятувати корупціонерів і заробити мільярди.