RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порошенко, G7 і найбільші економіки світу: в Харкові пройшов масштабний інвестиційний форум

Своєрідні рекорди були встановлені на Х Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", який відбувся в Харкові в суботу.

Про це повідомляється на сайті ХОДА.

Відзначається, що вперше в Україні в регіоні одночасно зібралися посли і представники всіх країн-учасниць G7, а також всіх десяти держав найбільших економік світу. 35 міжнародних делегацій брали участь в роботі найбільшого економічного майданчик всього східноєвропейського простору, з них - 18 прибули на чолі з послами. Всього ж форум відвідало понад 600 представників крупного бізнесу, промислових, інвестиційних, інноваційних корпорацій, дипломатів, політиків, вчених, народних депутатів, керівників міністерств і відомств України.

Високий статус заходів підтвердила і участь у відкритті роботи форуму Президента України Петра Порошенка. У своєму виступі глава держави відзначив роль регіону, як форпосту української промисловості.

"Харків - це серце української промисловості. І, безумовно, в повній мірі використовувати цей потенціал - це принципове завдання і для уряду, і для парламенту, і для Президента. І я хотів би тут підкреслити ефективність зусиль обласної влади та подякувати голові обласної державної адміністрації. Пані Юлія, моя подяка!", - сказав Президент у своїй промові до учасників форуму.

Два пленарних засідання і три панельні дискусії були присвячені пошуку оптимальної формули успіху для України в умовах інтеграційної моделі розвитку економіки, децентралізації і висхідних трендів креативної економіки і нових індустрій.

Високий рівень представництва, тематики і учасників дискусії, підготовки і організації форуму відзначили бізнесмени, дипломати і політики.

Так, Надзвичайний і Повноважний Посол В'єтнаму в Україні Нгуен Ань Туан подякував керівництву області за комфортні умови, створені в регіоні для громадян його держави, які живуть, навчаються і ведуть бізнес на території Харківської області.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Албанія в Україні Шпреса Курета підкреслила, що "участь представників керівництва і бізнесменів з багатьох країн говорить про увагу держав і дипломатів до України. Це малює чіткий курс України на шляху реформ".

"Харківщина - регіон, який межує з зоною військового конфлікту. Але завдяки системній роботі ХОДА, яку очолює Юлія Світлична, завдяки жителям області, регіон успішно і динамічно розвивається. Україна рухається в правильному напрямку. Розвиваються суспільство і демократичні цінності. Ми бачимо економічні реформи і боротьбу з корупцією, що робить країну стабільною. Це важливо для країн-партнерів і міжнародних організацій", - сказала пані Посол.

Представник Президента у Верховній Раді України, народний депутат Ірина Луценко зазначила, що Президент України Петро Порошенко високо цінує ефективність управління регіоном обласною владою.

"Президент України покладає дуже серйозні надії на Харківську область, вірить в неї і любить її. Він завжди відзначає, що Харківщина - це край наукової думки, студентства, машинобудування, промислового потенціалу. І якщо вийде на Харківщині побудувати нашу Україну, значить, вийде і у всієї Україні", - сказала народний депутат України Ірина Луценко, підкресливши значення Харківської області для розвитку всієї України.

"Майданчик харківського інвестфоруму вже не раз довів свою необхідність. Наші партнери і навіть конкуренти вже готуються приїхати сюди в вересні і домовитися на роки вперед. Хочу подякувати від імені машинобудівників Президента України за високу оцінку машинобудування Харківщини і запевнити, що ми будемо рухатися - завантаження в цього року вже сформоване, ми не підведемо. Дякуємо обласну державну адміністрацію і Юлію Олександрівну Світличну за високий рівень підготовки форуму мобілізацію нас, гостей і всієї Харьковщини", - висловив подяку підсумками роботи форуму та підписання ряду контрактів організаторам заходу і керівництву країни генеральний директор АТ "Турбоатом" Віктор Суботін.