RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні розповіли про новий спосіб боротьби з корупцією

У Державній архітектурно-будівельній інспекції (ДАБІ) України ведуть боротьбу зі "будівельною мафією" завдяки впровадженню низки реформ.

Про це повідомила прес-служба ДАБІ України.

Зокрема, онлайн-платформа "Прозора ДАБІ", яка почала свою роботу влітку 2018 року, дозволяє побудувати взаємодію між забудовниками і ДАБІ та уникнути зловживань з боку чиновників і не тільки.

"Уже сьогодні "Прозора ДАБІ" представляє собою відкриту систему розгляду дозвільних документів по об'єктах будівництва зі значним - СС3, класом наслідків, а також за рахунок підключення територіальних органів ДАБІ до електронного сервісу, середнім - СС2, класом. Крім того, онлайн-платформа містить графік проведення інспекційних заходів у будівництві", - повідомили в Держархбудінспекції.

Ця платформа покликана не тільки боротися з бюрократичною тяганиною на місцях, а й сприяє встановленню зрозумілих термінів розгляду документації, знижує корупційні ризики, а ще виключає безпідставні відмови.

Однією з проблем галузі голова ДАБІ Олексій Кудрявцев бачить будівельну мафію, яка роками контролювала корупційні потоки по всій території країни, а зараз через реформи втрачає джерело мільярдних прибутків.

За словами голови Держархбудінспекції, саме такі забудовники саботують ініціативи ДАБІ, чинять тиск на її керівника, поширюють недостовірну інформацію про програми розвитку будівництва і тих, хто їх впроваджує.

Кудрявцев повідомив, що особи, які не готові до змін, влаштували проти нього брудну інформаційну атаку з метою професійної дискредитації, що в народі називається "чорним піаром". Сумнівні веб-сайти публікують відверто замовні матеріали, в яких висувають ряд звинувачень проти Кудрявцева - від корупції до підробки диплома про освіту, але це лише "передсмертні судоми" корупціонерів.

"Ми на правильному шляху і не зійдемо з нього, поки не завершимо реалізацію реформи в галузі будівництва і не знищимо корупцію! Наступним кроком стане впровадження електронного кабінету забудовника на законодавчому рівні", - підкреслив Кудрявцев.