RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Названо вражаючу зарплату глави "Укрзалізниці": з'явилося порівняння з "мінімалкою"

Заробітна плата голови "Укрзалізниці" Євгена Кравцова в 2018 році була на рівні близько 570 тисяч гривень.

Про це повідомляє видання Obozrevatel.

Відзначають, що зарплата Кравцова в десять разів більша, ніж у рядового міністра. Місячної зарплати менеджера державного підприємства вистачило б на 364 пенсії або на цілий штат невеликого підприємства.

З опублікованої декларації відомо, що в середньому щомісяця менеджер підприємства отримував на основному місці роботи 812 тисяч гривень. Однак сам Кравцов пояснив, що в минулому році отримав частину суми за 2017 рік, тому насправді в середньому його заробітна плата складає 570 тисяч гривень.

"9,7 мільйона гривень - це зарплата не за дванадцять місяців, а за 17 місяців. Але рівень зарплати в приватних компаніях на подібних посадах в рази вище", - сказав Кравцов.

Главі "Укрзалізниці" 33 роки і він увійшов до трійки найбільш високооплачуваних державних управлінців. Для порівняння, розрив між зарплатою Кравцова і мінімальною заробітною платою по країні - 139 разів. Реальний прожитковий мінімум, як підрахували в уряді, складає 3,9 тисяч гривень.

Для порівняння у виданні зробили ілюстрацію того, що на мінімальну зарплату може дозволити собі пересічний українець. Також порівняли покупки з зарплатою Кравцова.

Як повідомляв "Апостроф", став відомий розмір зарплати, яку отримує президент України Володимир Зеленський.