RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Експерт попередив "Слуг народу" про втрату електорату через податкові ініціативи

Тиск на бізнес за допомогою підвищення податків може знизити рейтинг партії "Слуга народу" на 30-40%.

Про це написав політичний оглядач Володимир Воля, передає "Oбозреватель".

Міжнародні партнери хотіли би бачити в Україні боротьбу з корупцією, лібералізацію ринку землі, скорочення витрат держбюджету, пише експерт. На його думку, зустрічі президента з бізнесменом Ігорем Коломойським в Європі сприймають негативно.

"За дорученням президента Зеленського (офіційно не пов'язаного з Коломойським) анулюється список підприємств, які підлягають приватизації. Офіційно - з метою перегляду. Президент і міністри зустрічаються з Коломойським, ведуть переговори про врегулювання проблемних питань у взаємовідносинах держави і бізнесмена. Правда, не ясно, на чию користь і в яких обсягах", - написав Воля.

МВФ і Європа не хочуть, щоб владу в Україні контролювали олігархи, вважає експерт. Партнери висловилися проти перегляду рішення про націоналізацію "Приватбанку".

"Раптом розрекламовані та таємні за змістом переговори Коломойського в офісі президента. У переговорах бере участь Богдан, колишній юрист бізнесмена", - пише Воля.

Експерт зазначає, що переговорами з Коломойським повинен займатися прем'єр-міністр, а не президент.

"Так, Кабмін і прем'єр-міністр не беруть участі в переговорах, тому що вони не є "людьми Коломойського". Президент Зеленський з керівником офісу і міністрами ведуть такі переговори. Хоча "за правилами" цим повинен займатися Гончарук з урядом. Ця обставина не може не насторожувати МВФ, США, Німеччини, Франції, ЄС", - вважає Воля.

Воля вважає, що нова влада готова шкодити вітчизняному бізнесу, тому що потрібно наповнити держбюджет за всяку ціну.

"Доречно згадати, що "слуга народу" Гетьманців запропонував внести до Податкового кодексу підвищення ренти гірничодобувних підприємств. Законопроект був зареєстрований після того, як ці ідеї озвучив І. Коломойський. Рівень платежів з підприємств галузі стане найвищим в світі, галузь стане непривабливою для інвесторів. Це правильно для побудови сильної економіки?" - написав експерт.

Через тиск на бізнес партія може втратити електоральні бали, вважає Воля.

"З такою економічною політикою по "закручуванню гайок" і малому і великому бізнесу, Зеленський і всі представники нової влади, швидко втратять мало не половину свого рейтингу -близько 30-40% тих, хто його підтримує і вірить в те, що в дійсності Коломойський не президент, а саме Зеленський", - підкреслив Воля.