RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Прискорити розвиток країни: керівники Альфа-Банку розповіли про найактуальніші реформи для України

Банківська сфера в Україні стрімко розвивається, що свідчить про успішність вже проведених реформ, проте уряду доведеться реалізувати ще багато проектів, щоб забезпечити стабільне зростання добробуту населення.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив генеральний менеджер банківської групи Альфа-Банку Іван Світек.

Так, він розповів про ряд проектів, які реалізує Альфа-банк.

"Найбільші відкриті можливості - в роздробі, який ми динамічно розвиваємо. У пріоритеті також корпоративний бізнес. У нас ще багато інших напрямків: лізингова компанія, страхова компанія, інкасація. Ринок України дуже швидко розвивається, а після виборів швидкість тільки збільшується", - заявив Світек.

На його думку, доходи українців, незважаючи на зростання протягом трьох років, все ще занадто низькі, щоб країна була конкурентною на європейських ринках. Однак в разі реалізації заявлених нових урядом планів, ситуація може покращитися.

"Зростають доходи населення. За останні три роки офіційні доходи зросли приблизно вдвічі. Зі зростанням доходів пов'язаний зростання споживання ... Заходять нові іноземні компанії, які тут планують інвестувати. Гривня стабілізувалася, інфляція падає, процентні ставки падають, зростання збільшується. Але невелике поліпшення макроситуації призведе до відчутного зростання доходів і загальної вартості активів. Якщо ті реформи, які обіцяє зараз уряд, дійсно відбудуться, це буде найбільший поштовх для розвитку країни. Приватизація землі, приватизація держкомпаній, реформа податкової системи - дуже багато речей, які здатні різко прискорити розвиток країни", - зазначив представник Альфа-Банку.

Також Іван Світек прокоментував успішну операцію по злиттю Укрсоцбанку з Альфа-Банком. Він зазначив, що вказане злиття готувалося протягом 2,5 років.

"Цій завершальній точці юридичного злиття передувала величезна робота, яку команда банку виконала за останні два з половиною роки - міграція клієнтів, уніфікація продуктів, об'єднання IT-систем, запуск власного процесингу, переведення співробітників і відділень", - повідомив він.