RU  UA

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Україні можуть повернути схему часів Януковича вибивання грошей з бізнесменів: рішення Ради

У Верховній Раді не вистачило голосів для скасування закону №1073 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг"

Про це повідомляє "ZN.ua".

Законопроект передбачає перехід на загальні правила застосування РРО для окремих категорій платників єдиного податку 2-4 груп (без обмежень обсягів доходу в рік), які займаються: реалізацією складної побутової техніки, що підлягає гарантійному ремонту, лікарськими препаратами, виробами медичного призначення (а також для тих, хто надає платні медпослуги), продажем ювелірних виробів, текстилю та запчастин до автомобілів, роздрібною торгівлею вживаних товарів у магазинах. Загальні правила будуть поширюватися на кафе і ресторани, туристичні агентства, туроператорів, готелів.

Загальні правила використання РРО для всіх "спрощенців" 2-4 групи почнуть діяти з 1 січня 2021 року, одночасно із збільшенням граничного обсягу доходу платників податку другої групи з 1,5 млн грн до 2,5 млн грн.

Як повідомлялося, реалізація закону №1073 може призвести не тільки до легалізації бізнесу, а й до збільшення доходів від "схеми" часів Віктора Януковича.

Суть "схеми" полягала в тому, що в 2013 році український бізнес зобов'язали платити за обслуговування і окремо віддавати по 1 гривні на день за інформаційний еквайринг. По суті це означало, що підприємці кожен день платили 1 гривню за передачу податковій службі інформації про те, що операція відбулася. Однак, гроші переводилися сторонній компанії. Після реалізації відповідного закону платити за так званий інформаційний еквайринг будуть і підприємці другої та третьої груп, а таких в Україні зареєстровано 198 і 589 тисяч відповідно.

Також про зміни в податковому законодавстві читайте в матеріалі "Апострофа": Заплати і спи спокійно: як Зе-команда буде контролювати витрати українців.