RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Відлякає інвесторів: експерти висловилися про можливу реприватизацію великих підприємств

Заяви Фонду держмайна щодо можливої реприватизації "Укртелекому" відлякають інвесторів, які могли б зацікавитися об'єктами, які виставлять на продаж у 2020 році.

Про це йдеться в матеріалі на "Урядовому кур'єрі" "Зворотного процесу не буде", передає РБК-Україна.

Автор нагадав, що раніше Фонд держмайна висловився про можливе повернення у держвласність "Укртелекому", що може стати негативним сигналом для інвесторів. У той же час, президент заявив про готовність гарантувати, що реприватизації не буде.

"Реприватизації не буде ні в якому разі. Я особисто готовий відповідати за інвестиції. Я готовий захищати всі інвестиції", - заявляв президент.

"Він підкреслив, що нова команда не зробила жодної спроби повернути в держвласність вже приватизовані підприємства, більш того, планує продовжити велику приватизацію", - наводить слова президента видання.

Автор зазначив, що Верховна рада вже затвердила перелік з понад тисячі підприємств до приватизації, продаж яких був заборонений. У наступному році заплановано провести велику приватизацію, і важливо, щоб представники влади діяли синхронно і не робили заяв, які негативно позначаться на зацікавленості іноземних бізнесменів інвестувати в Україну.

"Суспільство очікує, що всі органи влади будуть діяти ефективно і синхронно, підтримуючи на практиці позитивні сигнали, які найвище керівництво держави надсилає світовому діловому співтовариству. Тому нинішні зусилля всіх гілок влади спрямовані на поліпшення інвестклімату в Україні. Будемо сподіватися, вони дадуть позитивні результати в найближчому майбутньому, в якому закордонний бізнес не буде боятися реприватизації, а спокійно працювати над модернізацією своїх підприємств, вкладаючи в них зароблені кошти, а не виводити їх за кордон, як це було раніше. А "Укртелеком" замість перманентних баталій з деструктивно налаштованими чиновниками зосередиться на своєму розвитку для виведення підприємства в число європейських лідерів серед компаній телекомунікаційної галузі", - йдеться в матеріалі.

Раніше політолог Володимир Фесенко висловив думку, що ігри з реприватизацією завдадуть збитків і вдарять по інвестиційному іміджу. Він також упевнений, що про плани успішного проведення приватизації в наступному році можна буде забути, оскільки жоден іноземний інвестор не прийде в країну, де проводять реприватизацію.