RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як Україна збирається боротися з наслідками коронавірусу: в уряді озвучили план

Уряд України затвердив програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19, зокрема, пропонується "удосконалення законодавства з метою визначення умов для застосування заходів, спрямованих на забезпечення захисту національних інтересів України в умовах посиленого протекціонізму інших країн, а також в надзвичайних ситуаціях" .

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Перше враження від прочитаного - набір розумних і багато в чому правильних слів, проте слабо пов'язаних між собою якимось сенсом. Друге прочитання наводить на думку, що дані висловлювання були не кращим чином переведені, швидше за все, з англійської мови, очевидно з тексту, наданого якимось іноземним аналітичним центром.

Далі в програмі йдеться про захист національних виробників від протекціонізму інших країн і недобросовісного імпорту, а також, ширше - інтересів України в рамках СОТ та інших міжнародних угод.

Захищати вітчизняних виробників можна і потрібно, і, природно, не тільки в рамках боротьби з коронавірусом. Україна час від часу робить спроби відстоювати свої інтереси в СОТ, але далеко не завжди такі дії приносять успіх. А тому далеко не факт, що вони будуть успішними, як за помахом чарівної палички, після затвердження даної програми. Але спробувати, дійсно, варто.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Набір розумних, але слабо пов'язаних слів: що пропонує Кабмін для боротьби з наслідками коронавірусу.