RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Україна отримає велику фінансову допомогу від ЄС: на що спрямують гроші

Європейська комісія виділила Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги.

Про це написав у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Успішне співробітництво з МВФ призвело і до схвальної відповіді від європейських партнерів про виділення наступного траншу в рамках програми. Україна виконала всі умови для впровадження реформ, чим однозначно зміцнила свій статус відповідальної держави", - зазначив він.

Прем'єр додав, що отримані кошти будуть спрямовані до держбюджету для фінансування витрат, в тому числі пов'язаних з подоланням наслідків Covid-19.

Макрофінансова допомога ЄС виділяється Україні для підтримки реформ, а також синхронізації вітчизняного законодавства з європейським у рамках угоди про асоціацію.

Таким чином, ці кошти спрямовуються на такі цілі, як стабілізація ситуації в економіці, впровадження реформ у податковій, митній, приватизаційної сферах.

Раніше було підписано вже чотири таких програми, за якими Україна отримала від Євросоюзу сумарно близько 4,5 млрд євро.

Як повідомляв "Апостроф", 9 червня Рада директорів МВФ ухвалила рішення про відкриття для України нової 18-місячної програми фінансування stand by, в рамках якої країна може отримати до 5 млрд доларів кредитних коштів.

Міжнародний валютний фонд вже направив Україні перший транш в розмірі 2,1 млрд доларів в рамках нової програми співпраці stand by.