RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Слуга народу", яка проголосувала проти відставки Смолія, дала пояснення

Народний депутат від «Слуги народу» Роксолана Підласа заявила, що не важливо, хто буде наступним головою НБУ. Натомість потрібно звертати увагу на те, як працюватиме ця людина.

Про це в ефірі Апостроф TV вона розповіла під час обговорення ситуації навколо звільнення з посади голови НБУ Якова Смолія.

«Не так важливо, хто буде головою Нацбанку, важливо те, яку політику буде провадити ця людина. Я – одна з трьох депутатів, які проголосували проти відставки Якова Смолія. Але це відбулося абсолютно не тому, що я маю особисті сентименти до Смолія чи до команди чи до конкретних персоналій», - сказала Роксолана Підласа.

Нардеп заявила, що озвучені причини та аргументи звільнення Смолія можуть бути небезпечними для країни. Також, Підласа розповіла про очікування від нового очільника НБУ.

«Для мене неважливе прізвище, і я на фракції запитаю у потенційного кандидата про те, який у нього підхід до таргетування інфляції, чи буде він спиратися на політичні чи одномоментні історії, чи буде спиратись на математичні розрахунки, коли визначатиме, скільки має бути в Україні інфляція, до якої він має вести і економіку і загалом країну. Тому тут питання зовсім не в персоналії», - підсумувала нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", 1 липня глава Національного банку Яків Смолій написав заяву про звільнення через, за його словами, систематичний політичний тиск.3 липня Верховна Рада проголосувала за звільнення Смолія.