RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Як оформити субсидію в Україні онлайн і перевірити її розмір: детальна інструкція

Ще з 2016 року в Україні існує можливість оформити субсидію на оплату житлово-комунальних послуг не виходячи з дому, що особливо актуально в період пандемії коронавірусу.

Для перевірки субсидії онлайн, необхідно зайти на сайт subsidii.ioc.gov.ua.

Далі потрібно вести свою адресу: область, населений пункт, вулицю, номер будинку і квартири (вибрати зі списку).

Варто враховувати, що в реєстрі містяться тільки ті домоволодіння, які пройшли всі необхідні процедури: подали заяву на субсидію, декларацію доходів і витрат сім'ї, або договір оренди (найму) та отримали підтвердження від соціальних служб. Інші адреси просто не будуть відображатися в списку пошуку.

Результати пошуку виводяться в правій частині вікна. Це таблиця, в якій показані: стан субсидії (активна / неактивна), останні два номери заяви на отримання, місячний і річний розмір допомоги, місце розташування особової справи, населений пункт.

Щоб оформити субсидію онлайн, необхідно перейти за посиланням subsidii.mlsp.gov.ua. Послуга вимагає верифікації: поштою (з подачею документів в паперовому вигляді), ЕЦП або Bank ID. При виборі двох останніх способів верифікації, подати заяву можна буде повністю онлайн, заповнивши бланк і декларацію.

Про результат перевірки та видачу/відмову в субсидії заявника повідомлять органи соціального захисту за телефоном.

Як повідомляв "Апостроф", для українських пенсіонерів буде засновано механізм "єдиного звернення" для отримання соціальних виплат. Цим нововведенням передбачена також перевірка реальності одержувача пенсії або субсидії.