RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Виплати по 8 тисяч підприємцям: у президента відзвітували про ситуацію на кінець року

Станом на 31 грудня на оформлення 8 тисяч гривень допомоги підприємцям в умовах жорсткого карантину, який в Україні буде діяти з 8 по 24 січня, було подано 480 тисяч заяв.

Як повідомляється на сайті глави держави, про це в ході наради у президента Володимира Зеленського заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"І можу сказати, що майже всі виплати вже здійснені. Так, по 456 тисячам заяв було перераховано кошти в обсязі 3,64 мільярда гривень. Зараз кошти не перераховані в основному тим одержувачам, які подалися на отримання допомоги в останні дні минулого року. Можу запевнити, що ці громадяни отримають належну їм допомогу протягом першої половини січня", - сказав він.

Своєю чергою віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що деякі компанії бояться податкових перевірок після отримання матеріальної допомоги.

Володимир Зеленський запропонував використовувати цю ситуацію для поліпшення відносин між державою і бізнесом.

"Пропоную керівництву Міністерства фінансів і Державної податкової служби подумати над тим, як зробити підхід до компаній, які зареєструвалися на отримання допомоги, максимально публічним і лояльним. Вони повинні знати, що держава підтримує прозорий бізнес", - сказав він.

За листопад-грудень виплачено допомогу на загальну суму 443 864 000 гривен для 90 475 сімей фізичних осіб - підприємців, які мають дітей до 10 років.

Як повідомляв "Апостроф", шахраї придумали схему, пов'язану з виплатами 8 тисяч гривень під час карантину. Зловмисники активно виманюють гроші під виглядом надання державних компенсаційних виплат.