RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні влада дозволила підняти ціни на бензин і дизель: на скільки подорожчають

Кабінет Міністрів дозволив регулювання граничної ціни на бензин та дизельне пальне. В результаті уточнення механізму розрахунку НАК "Нафтогаз" середньої вартості палива гранична ціна бензину і дизельного палива (ДП) зросте на 0,56 грн/л і на 0,62 грн/л відповідно.

Як передає "Укрінформ", відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у середу, 2 червня.

Уряд затвердив зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року зі змінами від 14 травня 2021 року, якою на період дії карантину встановлено граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального не вище 7 грн/літр і бензину - не вище 5 грн/літр.

Зокрема, середня вартість ДП (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm) визначається Мінекономіки на підставі розрахунків НАК "Нафтогаз України", проведених на підставі даних Platts CIF NWE за попередню декаду, сум митних платежів (акцизний податок та ПДВ) і офіційного курсу валют від НБУ з врахуванням витрат на логістичне забезпечення та інші витрати, згідно із зовнішніми економічними договорами в розмірі $27/тонна. Це, за розрахунками агентства "Інтерфакс-Україна", додасть до вартості літра бензину 0,56 грн, до ДП - 0 , 62 грн/л.

У постанові №474 від 14 травня, якою Кабмін доповнив постанову №1236 від 9 грудня, логістичні та інші витрати не враховувалися під час розрахунку середньої вартості палива.

Детальніше про те, що буде відбуватися з цінами на автомобільне паливо в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Після бунту: чим закінчиться спроба відрегулювати ціни на бензин