RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Пенсії 75-річним і чорнобильцям: чому затримують індексацію

З 1 липня у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму в Україні зростуть розміри мінімальних та максимальних пенсій. Уряд також планував з 1 липня збільшити виплати деяким категоріям пенсіонерів.

"Апостроф" розповідає, кому доведеться почекати.

Цьому дам, а цьому не дам: хто отримає надбавку до пенсії з 1 липня

Уряд пропонував зміни в порядок розрахунку пенсій для осіб з інвалідністю, які постраждали в результаті ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які повинні були привести до збільшення пенсій цим громадянам з 1 липня. Відповідний законопроект був поданий до Верховної Ради ще в грудні минулого року. Однак його розгляд в парламенті затягнувся і зараз проект прийнятий тільки в першому читанні і триває процес подачі поправок до другого. І якщо навіть депутати піднатужаться і все ж таки приймуть закон до кінця червня, все одно навряд чи вдасться зробити формальності, пов'язані з підписом президента, публікацією і перерахунком пенсій до 1 липня.

Тому, швидше за все, чорнобильці отримають підвищення пенсій пізніше, ніж спочатку передбачалося.

Чекала підвищення також категорія пенсіонерів, яким виповнилося 75 років . Згідно з постановою уряду, прийнятою у вересні минулого року, ці громадяни повинні з 1 липня отримати щомісячну компенсаційну виплату в розмірі 400 гривень. Однак в березні нинішнього року уряд переніс введення цієї виплати на 1 жовтня.