RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Аудит "Конярства України" виявив порушень майже на 3 мільярди

Державна аудиторська служба під час контрольних заходів на ДП "Конярство України" виявила недоліки та неефективні рішення на суму майже 3 млн грн.

Про це йдеться у звіті аудиторів про перевірку діяльності державного підприємства.

З 2 998,1 млн грн втрата доходів становить 656 млн грн, непродуктивні витрати – 997,4 млн грн та ризики майбутніх втрат – 1344,7 млн грн.

Встановлено, що з порушенням законодавства вилучено землі, які перебували у користуванні філій державного підприємства, загальною площею 11,2 тис. га. Разом із цією землею втрати державного майна становлять 60,7 млн грн.

Через низькі врожаї сільгоспкультур внаслідок дій керівництва ДП “Конярство України” та порушень при їх продажу недоотримано доходів на суму майже 600 млн грн.

Також виявлено порушення при стягненні боргів та недоліки ведення бухгалтерського обліку, які унеможливили отримання підприємством належних йому доходів на суму понад 56 млн гривень.

ДП “Конярство України” оплачувало виконання сільгоспробіт у завищених обсягах та цінах, що спричинило виникнення непродуктивних витрат у 2017-2019 роках на суму майже 69 млн грн.

Аудитори передали матеріали перевірки до Офісу Генерального прокурора для залучення до матеріалів кримінальних проваджень.

Нагадаємо, що збитки, які виникли внаслідок порушень на підприємстві, виявляють не вперше. Так, у 2018 році аудитори виявили втрату ДП “Конярство України” 43 млн грн та вилучення 2 тис. гектарів угідь.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Чому Мінекономрозвитку не хоче приватизувати аграрні підприємства