RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Аналог із банківськими депозитами: в Україні вигадали, як збільшити пенсії громадянам

Після поширення системи накопичувальної пенсії на державному рівні, українцям планують дати вибір - залишитися у фонді Кабміну або обрати приватний фонд. Конкуренція між собою сприятиме гарантуванню вкладів за аналогом із банківськими депозитами.

Про це повідомила голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова в ефірі телеканалу "Рада".

"З Гетьманцевим ми думаємо про те, щоб після 2026 року розповсюдити систему Фонду гарантування вкладів, яка діє зараз лише в банках – поширити це гарантування на недержавні пенсійні фонди та компанії страхування життя", – розповіла нардеп про плани, додавши, що "система дуже складна".

Вона зазначила, що спочатку планується налагодити систему зберігання вкладів населення в уповноваженому пенсійному фонді, створеному урядом. Держава гарантуватиме зберігання коштів на цьому етапі.

З 2026 року система також пошириться на приватні фонди. Таким чином кожен українець зможе обрати, де залишити свої кошти. Саме на цьому етапі знадобиться гарантування вкладів за аналогом із банківськими депозитами.

Раніше ми писали, у чому небезпека накопичувальної пенсії для майбутніх поколінь.