RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Субсидія на електрообігрів: хто може її отримати і на яку суму

В Україні певна категорія громадян може розраховувати на державну допомогу - спеціальну субсидію на електрообігрів. Стосується вона осіб, які проживають у прифронтових районах на Донбасі.

Про те, який саме розмір компенсації призначений таким особам, розповіла очільниця Міністерства соціальної політики Марина Лазебна в ефірі одного з телеканалів, пише РБК-Україна.

Громадяни, які мешкають на лінії розмежування та використовують електроопалення отримають 1500–1700 гривень субсидії, сказала міністр.

Вона зауважила, що даним механізмом більше користується Донецька область, аніж Луганська. У багатьох людей там нема ані газового опалення, ані електроопалення, оскільки все було знищене.

"Ми зробили виняток. Для тих усіх населених пунктів, які знаходяться на лінії розмежування, ми дали право на субсидію за тарифами, як для електроопалення. У кого немає електроопалення, вони обігріваються електрообігрівачами", - розповіла міністр.

Як писав раніше "Апостроф", українцям пояснили, які потрібні документи для переоформлення житлової субсидії за оновленими правилами, де можна взяти нові бланки та куди подавати документи.