RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Завищення цін під час війни: як правильно фіксувати та куди скаржитися

З метою боротьби з несумлінними продавцями, які суттєво підвищують ціни на товари в умовах воєнного часу, покупцям запропонували фіксувати список цих магазинів.

Про це написав голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

Він нагадав, що з 12 січня в Україні було запроваджено заборону на націнку на соціально важливі продукти більшу ніж 10% і це правило продовжує діяти навіть в умовах воєнного часу.

“Якщо хтось з продавців ( постачальників) продовольчих товарів забув – закони України потрібно виконувати і під час війни. Нам в Північне відділення Антимонопольного комітету України (Київське обласне територіальне відділення АМКУ) масово пишуть про захмарні ціни на продукти в Києві в деяких магазинах”, - відзначив голова.

Він зауважив, що подібні дії обов’язково буде зафіксовано, а “після перемоги ті, хто порушує закон, нестимуть відповідальність”. Також Хмельницький наголосив, що порушників ( продавець це або постачальник) чекає найсуворіше покарання.

Покупцям голова запропонував фіксувати подібні випадки у магазинах і надсилати йому.

“Фіксуйте такі магазини. Фото, чеки, ціни, дати, місцезнаходження. І надсилайте мені, можна навіть в приватні повідомлення. Ми нічого не забудемо. Спекулянтам не заздрю”, - наголосив він.

Хмельницький також додав, що веде власне спостереження і бачить усі магазини, які допомагають населенню та навіть надають продукти безкоштовно.