RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Рейтинги Росії в іноземній валюті до "вибіркового дефолту": що це означає

У суботу, 9 квітня, Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинги РФ в іноземній валюті до "вибіркового дефолту", оскільки підвищуються ризики того, що Росія не виконуватиме своїх зобов'язань перед іноземними кредиторами через посилення санкцій.

Про це пише Reuters.

За даними S&P, Москва виплатила купон і основний борг за доларовими єврооблігаціями в рублях у понеділок, 4 квітня. Агентство не очікує, що інвестори зможуть конвертувати рублеві платежі в долари.

"Наразі ми не очікуємо, що інвестори зможуть конвертувати ці рублеві платежі в долари, еквівалентні спочатку належним сумам, або що уряд конвертує ці платежі протягом 30-денного пільгового періоду", - йдеться в повідомленні S&P.

Так, Росія не зможе технічно дотримуватися умов своїх зобов'язань перед іноземними власниками боргу через посилення санкцій за вторгнення в Україну.

Як повідомляє Reuters, після революції 1917 року, РФ ще жодного разу не оголошувала дефолту за зовнішнім боргом країни, проте "облігації тепер стали гарячою точкою в її економічній боротьбі із західними країнами".

"S&P присвоює вибірковий рейтинг дефолту, коли вважає, що боржник вибірково не виконав свої зобов'язання по конкретному випуску або класу зобов'язань, але продовжить своєчасно виконувати свої платіжні зобов'язання по інших випусках або класам зобов'язань", - пояснили в інформагентстві.

Нагадаємо, 6 квітня міністерство фінансів країни-агресора вперше оголосило про виплату зобов'язань щодо суверенних єврооблігацій перед іноземними кредиторами в рублях.