RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україна торгуватиме "їжею" по-новому: що запропонуємо світові

В Україні зменшать кількість посівів кукурудзи та збільшать площі, зайняті олійними культурами: соєю, ріпаком та соняшником. Такі зміни обумовлені більшою вартістю тонни продукції.

Про це “Апострофу” розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

На запитання журналіста про можливість переформатування структури посівів відповідно до внутрішніх потреб та знижених можливостей експорту, чиновник відповів:

“Справді, структура посівів змінюється. На це впливають два фактори: попит на внутрішньому продовольчому ринку та обмежені можливості експорту – умовно можна провезти мільйон тонн на місяць: у такому разі потрібно віддавати перевагу продукції, що має велику вартість за одиницю. Якщо говорити про експортоорієнтовані культури — йдеться про збільшення посіву олійних, де менша врожайність, але більша вартість тонни продукції: це соя, ріпак, соняшник та зменшення посівів кукурудзи, з якою все навпаки. Пшениця, ячмінь, овес, гречка, сорго залишаються популярними культурами для внутрішнього споживання, зокрема кормових цілей”.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Втрати від бойових дій не критичні для нашої продбезпеки - перший заступник міністра АПК Тарас Висоцький