RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Деяким українцям виділять по тисячі доларів під час війни: хто отримає

Українські підприємці, яким вдалося зберегти своє виробництво під час війни, розв'язаної Росією, зможуть отримати 1000 доларів підтримки.

Читайте також: Казна воює, а сума сумує: більшість податкових пільг можуть скасувати

Гроші можуть бути виплачені в рамках програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України".

Подача заявок на участь у проекті розпочалася 27 квітня 2022 року на платформі UAmadesupport.com та завершиться 10 травня. До 24 травня ініціатори внутрішнім голосуванням оберуть 100 компаній, які отримають 1000 доларів на розвиток свого бренду.

Першими учасниками проекту стануть малі українські виробники крафтової продукції. Це може бути декор для дому, одяг, меблі, іграшки та ін.

“Маленькі крафтові виробники – супергерої війни. Ви підтримуєте українську економіку. Ви постачаєте товари першої необхідності разом із маленькими задоволеннями українцям. Ви закохуєте іноземців в Україну та її культуру”, – пишуть організатори програми.

Однією з умов є розташування виробництва в Україні та створення робочих місць у місті чи селі. Також необхідно мати реєстрацію ТОВ або ФОП 2 або 3 групи.

Підприємці зможуть направити отримані кошти на логістику, маркетинг, удосконалення презентації товарів та розширення свого виробництва.

Раніше у Львівській області запрацювала Програма підтримки бізнесу, в рамках якої щонайменше 250 підприємств отримають фінансову допомогу.