RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Європі злетіли ціни на пальне: скільки коштують бензин та "дизель"

У Європі спостерігається значне подорожчання на дизельне паливо та бензин за останні місяці.

Про це пише Funke, посилаючись на дані Єврокомісії, які надало Федеральне статистичне відомство Німеччини на запит фракції Лівої партії у Бундестазі.

Найбільш різке зростання цін на дизель спостерігається у Німеччині, Швеції та Латвії. Станом на кінець квітня ціна збільшилася на 38 центів за два місяці, а саме до 2,04 євро за літр. Не таке сильне подорожчання зафіксовано у Франції та Італії – на 17 та 5 центів відповідно.

За період з 3 січня до 25 квітня дизель у Німеччині подорожчав на 47 центів/літр. Водночас бензин Super 95 з кінця лютого на кінець квітня у ФРН зріс у ціні на 23 центи. Найбільше бензин подорожчав в Австрії – 24 центи різниці. При цьому в Угорщині та Італії бензин подешевшав на 6 та 8 центів відповідно.

Соглава фракції Лівої партії у Бундестазі Дітмар Барч вважає, що нафтові концерни безсовісно користуються ситуацією, яка зараз склалася на ринку та хоче наживитися на цьому. Барч закликає німецький уряд вжити контрзаходів.

Нагадаємо, в умовах дефіциту палива деякі українські АЗС продають бензин і ДП на третину дорожче, а також вигадують нові способи оплати.