RU  UA

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

29 травня

Всі новини

Пік змістився, але не зник: як українці економили на електроенергії 20 жовтня

В НЕК "Укренерго" розповіли, як українці дослухалися до прохання якомога сильніше заощаджувати електроенергію упродовж 20 жовтня через пошкодження Росією об'єктів енергосистеми. Загалом вдалося зменшити споживання електрики на 5,4% проти показників 19 жовтня.

Про це інформує пресслужба компанії, оприлюднивши графік споживання.

Читайте також: Скільки зарядок телефону в чайнику, плиті та обігрівачі: наочна інфографіка

Зазначається, що громадян просили обмежити енергоспоживання у четвер, у пікові години з 7 до 11 ранку та з 17 до 23 вечора. Люди заощаджували електроенергію вранці до 10-ї години, після чого споживання почало зростати з боку центрального, північного та частково південного регіонів.

"Найбільший пік споживання 20 жовтня був не ввечері, як зазвичай, а о 10-й годині ранку. При цьому кияни в цей момент вчора споживали стільки ж, як і ввечері попереднього дня, мешканці Київської та Чернігівського області навіть більше – на 17% і 9% відповідно. Також пікове споживання відчутно збільшилося в Херсонській та Миколаївській областях", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, пік на енергосистему змістився після 10 ранку, однак так і не зник. Тому диспетчери почали примусово вимикати електрику у центрі та на півночі.

Рівень споживання електроенергії знизився проти попереднього дня у Черкаській, Житомирській, Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Однак і там довелося вдатися до обмежень.

Увечері четверга громадяни скоротили споживання в середньому на 5,4%. Найбільш свідомо люди підійшли до проблеми на Чернігівщині, Хмельниччині, Полтавщині та Сумщині.

"Тому ми просимо всіх ще раз - уважно поставитися до наших прохань. Не вмикайте багато приладів одночасно. Якби всі дослуховувалися поради “Одна лампа плюс один прилад одночасно” - відключення могли б бути коротшими. Або подекуди їх могло б і не бути. Якщо працює духовка - не вмикаємо в цей час чайник, фен чи праску. Якщо прасуємо чи пилососимо - не вмикаємо електроплиту чи духовку. Увага - обмеження не розповсюджується на зарядні пристрої телефонів. Вони не споживають багато, а бути на звʼязку зараз справді важливо", - додали у компанії.

Нагадаємо, що в Україні стали наполегливо просити громадян зменшити споживання електроенергії, щоби знизити навантаження на електромережі. Однак на думку фінансового аналітика, починати слід із тих, хто живе за принципом "світ почекає".