RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

В Україні з 1 січня запровадили нові виплати військовим: хто отримуватиме до 20 тисяч гривень

З січня 2023 року в Україні зміни відбулися у багатьох сферах, не лише в тарифах ЖКГ та пенсіях. Зокрема, з 1 січня Герої України та кавалери орденів отримуватимуть щомісячні грошові виплати.

Про це йдеться у Законі, який встановлює виплати грошей людям, яким присвоєно звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка", лицарям ордена "Богдана Хмельницького" та кавалерам ордена "За мужність".

Читайте також: Епоха "чорних лебедів": яким був 2022 рік і чого чекати від наступного

У законі йдеться про те, що в Україні запроваджується щомісячна виплата грошової допомоги у розмірі трьох мінімальних зарплат, встановлених на 1 січня, - особам, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" (сьогодні це 20 100 гривень);

у розмірі двох мінімальних заробітних плат – лицарям ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів (13 400 грн.);

у розмірі однієї мінімальної заробітної плати – кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери) (6700 гривень).

Крім того, встановлюється щомісячна виплата грошової допомоги у розмірах від трьох до однієї (з розрахунку на місяць на сім'ю) мінімальної заробітної плати членам сімей померлих чи нагороджених посмертно осіб, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка", лицарів ордена "Богдана" Хмельницького" трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена "За мужність" ступенів (повні кавалери).

Нагадаємо, що з 1 січня 2023 року мінімальна заробітна плата становить 6700 гривень, а прожитковий мінімум для працездатних осіб – 2684 гривні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав, що змінилося в Україні з 1 січня.