RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

19 травня

18 травня

Всі новини

Як українцям отримати 6660 грн: усі подробиці про грошову допомогу

У Норвезькій раді у справах біженців в Україні розповіли про всі деталі, що стосуються грошової допомоги на загальну суму 6,66 тисячі гривень.

Про це повідомляє пресслужба організації у Facebook.

Читайте також: Як не втратити право на соцдопомогу при зміні місця проживання: інструкція для переселенців

Як виплачують грошову допомогу

Суму виплати погоджено між гуманітарною спільнотою та Міністерством соціальної політики. Йдеться про 2220 грн упродовж трьох місяців на одного члена домогосподарства.

"Якщо вас троє: 2 220 х 3 особи х 3 місяці, ви отримаєте 19 980 грн. Якщо вас четверо: 2 220 грн х 4 особи х 3 місяці, ви отримаєте 26 640 грн. Якщо вас п’ятеро: 2 220 грн х 5 осіб х 3 місяці, ви отримаєте 33 300 грн", - йдеться у повідомленні.

Якщо родина складається з кількох осіб, то її здійснять одним платежем. Проте максимальна кількість членів домогосподарства, яким може бути нарахування виплати, становить п'ять осіб. Навіть, якщо в родині більше людей, то виплата все одно буде на п'ять осіб.

Хто має право на грошову допомогу

Допомогу можуть отримати внутрішньо переміщені особи, а також люди, які проживають в районах, що постраждали внаслідок бойових дій. Однак пріоритет - найвразливіші категорії. Беруть до уваги місце проживання та походження, склад родини, наявність дітей та людей похилого віку, доходи сім'ї (разом з виплатами по безробіттю та пенсіями).

Які документи потрібні

Для подачі заявки на грошову допомогу потрібно надати таку інформацію:

  • згоду на обробку персональних даних,
  • місце перебування (координати GPS),
  • номер телефону,
  • дані всіх членів домогосподарства – ПІБ, документ, що посвідчує особу, дату народження, ідентифікаційні номери повнолітніх осіб.

Нагадаємо, дві категорії українців можуть отримати державну допомогу у розмірі 3 350 гривень.