RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Німці ще не крок ближче до виробництва зброї в Україні: що відомо

У Федеральному антимонопольному відомстві Німеччини надали дозвіл концерну Rheinmetall на створення в Україні спільної оборонної компанії з "Укроборонпром".

Про це поінформував пресцентр Rheinmetall.

Читайте також: Дуже важлива техніка: Німеччина і Корея оголосили військові пакети допомоги Україні

Як зазначається, німецький збройовий концерн подав дозволи в інші федеральні відомства та невдовзі отримає позитивну відповідь.

Відомо, що підприємство базуватиметься у столиці України. Воно буде займатися сервісом, а також технічним обслуговуванням, збиранням, виробництвом і розробкою військового транспорту.

На стартовому етапі співпрацюватимуть у питанні технічного обслуговування й ремонту техніки, яку Україна одержала як від Німеччини, так і від інших партнерів. Надалі передбачається виробництво низки видів оборонної продукції.

"У перспективі співпраця може передбачати спільну розробку військових систем командами українських та німецьких фахівців, зокрема, для подальшого експорту Україною", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні можуть почати випускати бойові машини піхоти ASCOD (Austrian Spanish Cooperative Development). General Dynamics European Land Systems, холдингова компанія Czechoslovak Group та "Українська бронетехніка" обговорюють можливість ліцензійного виробництва таких БМП.

  • Вас також може зацікавити:

Не лише ATACMS: Німеччина може передати Україні ракети Taurus

У Німеччині вигадали дивну відмовку, щоб не передавати Україні необхідну зброю

Найдосконаліша у світі: що відомо про ракети AMRAAM, які США замовили для України