RU  UA

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

1 червня

Всі новини

Виплати українцям з прийомними дітьми за кордоном: суми та вимоги до батьків

Українські родини з прийомними дітьми можуть отримати грошову допомогу за кордоном.

"Апостроф" розповідає, як отримати виплати та хто може на них претендувати.

Для отримання такої допомоги існують певні критерії. Як зазначили в Мінреінтеграції, на виплату можуть розраховувати прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та сім’ї опікунів (піклувальників), до яких були влаштовані двоє та більше дітей віком до 18 років. Важливий момент - діти на момент звернення перебувають за межами України.

Читайте також: Українцям за кордоном відновили видачу готових паспортів: що для цього треба мати

Територія надання грошової допомоги - уся територія України, за виключенням окупованих регіонів та зони бойових дій. Кошти виплачуються фізичній особі, яка на законних підставах представляє інтереси дітей. Суми виплат залежать від країни, у якій наразі перебувають неповнолітні українці:

  • 25 тисяч гривень виплачуються родині, яка на момент звернення перебуваєть у Польщі та інших країнах Східної Європи (Болгарія, Угорщина, Молдова, Румунія, Словаччина, Чехія тощо).
  • 35 тисяч гривень виплачуються родині, яка наразі перебуває у Німеччині й інших країнах Західної та Північної Європи (Австрія, Бельгія, Велика Британія, Ірландія, Нідерланди, Франція, Греція, Іспанія, Італія, Хорватія, Данія, Норвегія, Швеція, Латвія, Литва, Естонія тощо).
  • 40 тисяч гривень виплачуються, якщо родина перебуває у Туреччині, Грузії, Вірменії, Азербайджані та інших країнах, не зазначених вище.

Як зареєструватися для отримання допомоги:

  • заявники, які відповідають усім критеріям, звертаються до уповноважених органів і служб у справах дітей за місцем свого перебування;
  • уповноважені органи направляють офіційний лист-звернення щодо надання грошової допомоги на електронну адресу організації.

Раніше ми розповідали, що Нідерланди обмежують допомогу українським чоловікам.

Вас може зацікавити:

Українцям у Швеції у кілька разів збільшать допомогу: що і коли зміниться

Як українцям оформити дитину в польську школу: список документів

Українцям з дітьми у Польщі продовжать виплати: названо умову