RU  UA

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

У Держенергонагляді назвали умови проходження зими з мінімумом відключень

У Державній інспекції енергетичного нагляду України назвали умови проходження майбутнього зимового періоду з мінімумом відключень електроенергії.

Про це заявив голова Держенергонагляду Руслан Слободян під час ефіру "Суспільного".

Як зазначив очільник відомства, країні вдасться пройти зиму з найменшою кількістю відключень електроенергії у разі, якщо:

  • будуть ефективно відновлені пошкоджені обстрілами енергооб'єкти;
  • з'явиться можливість посилити захист об'єктів Протиповітряною обороною.

"Усе залежатиме від того, скільки генерації вдасться відремонтувати до початку зими. І, що дуже важливо, наскільки зможемо захистити об'єкти критичної інфраструктури системами протиповітряної оборони", - зауважив посадовець.

Він наголосив, що зараз передчасно робити прогнози на майбутній опалювальний сезон. Також не варто орієнтуватися на нинішню ситуацію в енергосистемі, адже аварійно-відновлювальні роботи на енергооб'єктах відбуваються цілодобово.

Хоч ситуація є напруженою, проте загалом контрольованою. Водночас, дефіцит генерувальних потужностей фіксують упродовж усієї доби.

Посадовець нагадав, що в результаті масованих ракетно-дронових ударів РФ було втрачено близько 9 ГВт маневрової генерації. Окрім того, влітку частину генерації планово вивели на ремонт.

"Планові ремонтні роботи зазвичай здійснюються влітку. Раніше був достатній резерв генерувальних потужностей. На сьогоднішній день через обстріли ми цей резерв тимчасово втратили", - додав Руслан Слободян.

Нагадаємо, раніше в "Укренерго" заявили, що в українській енергосистемі через російські обстріли наразі не вистачає потужності для задоволення наявного споживання.