RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Бронювання працівників компаній-перевізників суттєво спростять

В Україні запрацюють спрощені умови для бронювання працівників підприємств, які займаються перевезеннями.

Про це розповів заступник голови Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач у соцмережі Facebook.

За його словами, для отримання можливості бронювати працівників компанія повинна мати статус критично важливої. Мініфраструктури своїм наказом вже визнало критично важливими близько 170 підприємств, ще 80 нададуть такий статус.

Загалом за 1,5 року дії механізму бронювання відомство отримало близько 0,5 тис. заяв від перевізників, котрі просили визнати їх критично важливими.

Для того, щоб спростити відповідний процес, Мініфраструктури внесло деякі зміни, дозволивши компаніям-перевізникам відповідати тільки двом критеріям для отримання статусу критично важливого із семи. До цього було три.

Через це внесли зміни у наказ №303 про критерії підприємств, які мають важливе значення для економіки. Наказ вже підписано та невдовзі опублікують після реєстрації в Мін'юсті.

Серед основних змін:

  • розширення списку підприємств, які зможуть мати статус критично важливих. Йдеться про тих, що виконують нерегулярні перевезення, а також автостанції;
  • можливість мати такий статус не лише компаніям, які виконували перевезення у 2022 році, а й тим, які почали свою діяльність у 2023 та 2024 роках;
  • дозвіл бронювання працівників, які офіційно оформлені менше, ніж за 180 днів до подачі документів.

"Щодо бронювання ФОП. Наразі жоден ФОП, не лише перевізники, а, наприклад, аграрії чи будівельники, не можуть отримати статус критичного. Відповідно до роз’яснень Мінекономіки, це суперечить закону. Тож виправити таку ситуацію можуть лише зміни до закону, які дозволять бронювати не лише "підприємства, установи, організації", - додав Деркач.

Раніше ми писали, що в Україні з 17 липня повноцінно запрацювало електронне бронювання через портал державних послуг "Дія".