RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

В Альфа-Банку Україна повідомили про призначення нового генерального менеджера

Рафал Ющак приступив до виконання обов'язків Генерального менеджера Альфа-Банку Україна, замінивши на позиції чеха Івана Світек. Раніше пан Ющак чотири роки очолював Альфа-Банк Білорусь, а з квітня 2019 року входив до складу наглядової ради Альфа-Банку Україна.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Призначення є другим для Рафала Ющака в Україні: в 2008-2010 році він вже працював на локальній позиції голови правління Першого українського міжнародного банку (ПУМБ).

Велика частина кар'єри пана Ющака пов'язана з фінустановами Польщі, а в 2015 році він був призначений на посаду керуючого директора Альфа-Банку Білорусь, де відповідав за створення і реалізацію стратегії розвитку банку. Під його керівництвом Альфа-Банк Білорусь істотно посилив Діджитал-напрямок, а сам пан Ющак є change-менеджером з нетривіальними рішеннями, які дозволили білоруському банку в 2018 році увійти в 150 кращих фінансових компаній світу за версією The Banker, отримати премію "Кращий банк Білорусі 2019 "від журналу Euromoney, стати кращим цифровим банком Білорусі за версією Global Finance у рамках премії World's Best Digital Banks 2019.

"Дуже радий повернутися в Україну. Сучасний банк - це мобільний банк, і він повинен не тільки відповідати, а й випереджати очікування клієнтів. Упевнений, що незабаром саме Альфа-Банк стане банком першого вибору для українців", - прокоментував Рафал Ющак.

Рафал Ющак народився 7 вересня 1969 року в Польщі. Закінчив в 1994 році Університет Гданська (Польща), отримавши ступінь Магістра історичних наук, і в 1996 році - Вищу школу Менеджменту в Руані зі ступенем Магістра банківської справи та фінансів.

У Рафала більше 22 років стажу на керівних посадах в різних банківських установах. Він очолював ради директорів і керував низкою фінансових організацій, серед яких польська банк PKO Bank Polski і ПУМБ. Працював на керівних позиціях в Citibank (Bank Handlowy w Warszawie SA).

Альфа-Банк Україна - великий український банк з міжнародним капіталом, входить в приватну інвестиційну компанію ABH Holdings S.A. з головним офісом в Люксембурзі. Відповідно до класифікації НБУ, Альфа-Банк Україна входить в групу іноземних банківських груп, є системно важливим банком і знаходиться в топ-10 фінансових установ країни за обсягом активів. Банк займає провідні позиції у всіх ключових сегментах банківського ринку і є одним з найбільш стійких і надійних банків України.