RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Активи відразу зросли: в Альфа-Банку Україна розповіли про результати приєднання Укрсоцбанку

Альфа-Банк Україна завершив об'єднання балансів і роботи, пов'язані з приєднанням Укрсоцбанку, і став правонаступником прав і зобов'язань банку, що істотно посилило його позиції на ринку і спричинило зростання активів на 9% за місяць.

Про це повідомляється на сайті банківської установи.

Так, за підсумками жовтня чисті активи банку збільшилися до рівня 71,6 млрд грн (на 1 листопада), тобто після об'єднання балансів чисті активи банку зросли на 9%, а з початку року - на 19%.

Також об'єднання позитивно вплинуло і на динаміку високоліквідних активів: грошові кошти і банківські метали зросли в 2,5 рази до рівня 2 млрд гривень, виріс на 20% обсяг коштів в НБУ до 3,3 млрд гривень, виріс портфель цінних паперів до 10,5 млрд гривень.

При цьому кредитний портфель Альфа-Банку Україна також збільшився на 20% до 6,7 млрд гривень. Загальний портфель банку на даний момент складає 40 млрд грн.

Об'єднання дозволило банку збільшити обсяг залучених коштів на 7% до 63 млрд гривень (юросіб на 11% і фізосіб - на 7%). Регулятивний капітал банку за жовтень збільшився на 26% до рівня 8 млрд грн.

Також у банку повідомили про зростання наступних економічних нормативів: регулятивний капітал (Н1) збільшився на 22%, норматив достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) збільшився з 14,9% до 15,2%, норматив достатності основного капіталу (Н3) збільшився з 10,2% до 12,9%.

У жовтні чистий прибуток Альфа-Банку Україна склав 196 млн грн, а з початку 2019 року (січень-жовтень) досяг 1,7 млрд грн.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Економіка та фінансиБанки
Теги: