RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Експерти розповіли про фінансове здоров'я українських банків: хто пройшов перевірку

Національний банк України оприлюднив результати стрес-тестів найбільших фінансових установ країни, їх пройшли 29 банків, в числі яких є державний "ПриватБанк", а також приватні Перший український міжнародний банк (ПУМБ) і "Альфа-Банк". У той же час паралельно результати своєї перевірки представив Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) за сприянням Незалежної асоціації банків України.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа": Тест без стресу: експерти оцінили фінансове здоров'я банків України.

Експерти центру сортували впізнавані банки країни зі статутним капіталом понад 50 млрд гривень, а потім аналізували всі банківські установи з активами не менше 2 млрд гривень.

Згідно з дослідженням, 2019 рік характеризувався стабільністю банківської системи, а помітною подією на ринку було названо завершення злиття "Альфа-Банку" і "Укрсоцбанку". "Альфа-Банк" у підсумку став п'ятою фінустановою в країні за показником "фінансове здоров'я", перші місця тут зайняли "ПриватБанк", "Укрсиббанк", "Райффайзен Банк Аваль", "Укрексімбанк".

Експерт МЦПД Єгор Киян розповів "Апострофу" про результати дослідження.

"Рейтинг фінансового здоров'я банків показав відсутність значних проблем у банківській системі. Нормативи в більшості випадків виконуються, але спостерігається значний розкид за показником здатності банків генерувати прибуток", - прокоментував він.