RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Не нуль, а мінус: експерт назвав реальну вартість "Промінвестбанку"

Реальна вартість "Промінвестбанку" на сьогоднішній день не 10 млн доларів, а мінус кілька десятків мільйонів.

Так в Facebook економічний експерт Олександр Охріменко прокоментував інформацію про угоду щодо продажу "Промінвестбанку", передають "Українські новини".

Експерт нагадав, що "Промінвестбанк" планував здати ліцензію раніше, але, як припускає він, не зробили цього, щоб не зірвати аукціон.

"Але відмова від ліцензії, як мені здається, це питання часу", - вважає він.

"Сьогодні ПІБ - це великий мішок з боргами. Причому борги перед банком майже всі проблемні, а борги банку - майже всі недисконтирувані. Реальна вартість банку - не 10 млн, навіть не 0, а мінус пару десятків мільйонів. Так що, покупець ПІБу - або (не розібрався в ситуації), або точно знає, як збирати борги і як домовлятися (професійні колектори). У світі великого бізнесу другий варіант набагато більш ймовірний", - уклав Охрименко.

За інформацією ПФТС 4 березня на аукціоні було продано 99,77% акцій "Промінвестбанку", проте інформація про учасників торгів і покупців акцій не розкривалася. Пізніше в ЗМІ з'явилася заява російського банку ВЕБ, що продаж є порушенням норм міжнародного права, а банк має намір оскаржити продаж в іноземному суді. У Мін'юсті вже прокоментували загрози російського банку, там вказують, що угода пройшла в рамках українського законодавства.