RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Страховка від шахрайства: в ПУМБ розповіли про нову послугу по картковим рахункам

новини компаній

ПУМБ з квітня пропонує своїм клієнтам послугу "Захист від шахраїв". Страховка охоплює найпоширеніші види шахрайства з картковими рахунками і поширюється на всіх власників дебетової карти "всеКАРТА".

Про це йдеться в повідомленні банку.

Страховий ліміт становить 20 тисяч гривень, за 200 гривень в рік - вартість підключення послуги, клієнт отримає гарантію на компенсацію протягом 15 днів викраденої шахраями з карткового рахунку суми в межах ліміту страховки.

Страховка поширюється на рахунок клієнта, тобто, якщо до рахунку прив'язана кілька карт, послуга "Захист від шахраїв" буде покривати всі. Перевагою продукту "Захист від шахраїв" є єдиний ліміт страхового покриття за всіма видами шахрайства - при настанні будь-якого страхового випадку, передбаченого послугою, клієнт може отримати максимальну компенсацію в рамках страхового ліміту - 20 тисяч грн.

"Працюючи над послугою "Захист від шахраїв", ми зібрали кращі ринкові практики. Наша страховка не має франшизи при настанні страхових випадків - якщо клієнт став жертвою шахраїв, і сума збитку не перевищує максимального страхового ліміту в 20 тисяч грн, страховка дозволить повністю повернути вкрадені засоби. "Захист від шахраїв" не містить сублімітів на ряд страхових випадків - незалежно від того, який вид страхового випадку настав, сума 20 тисяч грн покриває всі види шахрайства. Нам важливо, щоб клієнти, які вибирають ПУМБ, знали, що їхні кошти в безпеці", - прокоментував начальник відділу банківського страхування продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ В'ячеслав Меліхов.

Страховка поширюється на всі основні види соціальної інженерії - комплексу шахрайських дій, основна мета яких - отримати доступ до коштів потерпілих:

- Незаконна оплата з карткового рахунку в торгово-сервісній мережі втраченою або вкраденою карткою - шахраї оплачують покупки чужою картою;

- Скіммінг - накладка на банкоматі, за допомогою якої зчитуються дані карти;

- Незаконні операції в Інтернет / мобільний банкінг - операції без платіжної картки за допомогою SMS - команд або додатку "SMS - банкінг";

- Оплата з карти без підтвердження SMS-пароля - використання третіми особами картки клієнта без його фізичної присутності - використання тільки даних карти і даних клієнта;

- Фішинг - шахраї вводять користувачів в оману, наприклад, представляючись працівниками банку, з метою отримання конфіденційної інформації;

- Фармінг - підроблені сайти, переходячи на які клієнт ризикує передати дані карти шахраям;

- Вішинг - телефонне шахрайство, шахраї виманюють реквізити карт або іншу інформацію, або примушують до переказу коштів.

"Майже мільйон українців отримують через ПУМБ зарплату. Більшість з них користуються депозитними і кредитними програмами, додатком ПУМБ Online або зберігають гроші на рахунку, розуміючи, що це безпечніше ніж гаманець або" під матрацом ". Щоб наші клієнти спали спокійніше, ми з партнерами ввели послугу "Захист від шахраїв", щоб наші клієнти знали, що їхні кошти надійно захищені як банком, так і додатково страхової компанії", - прокоментував директор департаменту продажів і розвитку роздрібного бізнесу ПУМБ Олександр Щерба.

Оформити послугу можна у відділеннях банку. Найближчим часом замовити страхування від шахраїв можна буде також в телефонному режимі. Щоб отримати компенсацію при настанні страхового випадку, необхідно: заблокувати карту в разі підозрі на шахрайство; зв'язатися з кіберполіцією (отримати номер звернення); звернутися в ПУМБ, написати заяву про несанкціоновану транзакцію, а також заяву в страхову компанію про факт шахрайства.

Послуги страхування надаються страховою компанією ВУСО.