RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Підстави для залучення Рожкової до відповідальності такі ж, як і для екскерівництва ПриватБанку - експерт

Заступник голови НБУ Катерина Рожкова на своїй посаді в топ-менеджменті Platinum bank в 2014-2015 робила точно те ж саме, що і топ-менеджери Privatank.

Про це у випуску Ukraine Daily інвесткомпанії Concorde Capital написав аналітик компанії Олександр Паращій.

"Майже всі корпоративні позики банків були надані пов'язаним сторонам - акція, яка, на думку Генерального прокурора Ірини Венедиктов, є підставою для притягнення до відповідальності колишніх керівників Приватбанку", - зазначив Олександр Паращій.

Він уточнив, що проти Рожкової відкриті не лише справи про державну зраду, але і справи, які розслідують її можливу корупцію, очолювані Національним антикорупційним бюро - органом, який вважається незалежним від адміністрації Зеленського.

Коментар аналітика інвесткомпанії стосується новини на ZN.UA, де колишній посол США в Україні та директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст зазначив, що хоча влада переслідує колишніх високопоставлених співробітників ПриватБанку, імовірно причетних до шахрайства, було порушено і справу проти Катерини Рожкової, першого заступника глави Національного банку України, яка зіграла важливу роль в націоналізації ПриватБанку.

Держбюро розслідувань займається вивченням випадку виведення 900 млн грн з ПриватБанку, в результаті, воно може привести до суду щодо заступника голови НБУ Рожкової та інших співробітників Національного банку.

В НБУ підтвердили, що ведеться внутрішнє розслідування щодо закупівель послуг Нацбанком.

Раніше Kyivpost писало, що першого заступника голови НБУ Катерину Рожкову хочуть судити через залучення міжнародного агентства Kroll до розслідування виведення коштів з ПриватБанку. Новину поширив ряд ЗМІ, її прокоментували Рожкова та Валерія Гонтарєва. У ЗМІ матеріал назвали маніпулятивним, бо журналіст озвучує роль двох компаній і не згадав українську "Астерс консалт", яка при цьому отримала майже 700 млн грн.