RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Розмазали тонким шаром: якому параметру держбюджету-2022 загрожує "дике" недофінансування

У вівторок, 2 листопада, Верховна Рада прийняла в першому читанні державний бюджет України на 2022 рік. Попереду – друге читання та голосування загалом, проте деякі нардепи вказують на певні проблеми у законопроекті, які можуть негативно позначитися на багатьох сферах.

Про це в ефірі ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Як зазначає нардеп, наступного року фактично не планується закладення так званих "антиковідних грошей", які цього року становили майже 60 млрд гривень. За словами Соболєва, зараз їх "розмазали" тонким шаром за різними статтями бюджету.

За його словами, єдині гарантовані статі — це "Велике будівництво", де закладено збільшення фінансування на рівень інфляції.

"Ну і ключовий параметр, абсолютно дикий, як на мене — на наступний рік фактично не планується закладання так званих "антиковідних грошей", які в цьому році складали майже 60 млрд гривень. Зараз їх "розмазали" тонким шаром по різних статтях. Навіть якщо всі ці статі зібрати до купи, то приблизно в півтора рази буде недофінансування — це тільки по антиковідних програмах. Я вже не кажу про інші страшні захворювання, які супроводжують нашу країну вже стільки десятиліть", - каже нардеп.

Він додав, що це бюджет для іншої країни, яка живе в безкризових умовах.

"На жаль, на мою думку, бюджет буде переглядатися навіть не кожного кварталу, а, можливо, й кожного місяця, бо прогноз бюджету абсолютно не складений", - наголосив Соболєв.

Повний текст читайте на "Апострофі": "Слуги" протягують бюджет не для України – нардеп