RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна отримає від МВФ 2,7 млрд доларів: чи можна на них переозброїти армію

2,7 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду, отримані Україною в рамках розподілу коштів між країнами-членами МВФ, можна витратити на переозброєння армії через постійну військову загрозу з боку Росії.

Про це розмірковує головний редактор "Апострофу" і військовий оглядач Денис Попович.

Сфера нацбезпеки і оборони України гостро потребує фінансування. Гроші, які країна отримає від фонду, могли б задовольнити частину проблем цього сектору. Наприклад, у плані морського озброєння України.

"Мову можна вести про більш активну закупівлю вітчизняних ракетних комплексів "Нептун". Є потреба, як мінімум, у двох дивізіонах для Азовського моря і трьох - для Чорного", - сказав Попович, додавши, що також потрібно створювати автоматизовану систему відстеження обстановки на морі та закуповувати більше безпілотників.

Крім того, за його словами, є сенс модернізувати бойові літаки. Також планують поставити на озброєння військових 155-мм самохідну гаубицю "Богдан". За підрахунками військового оглядача, 10 одиниць французького багатоцільового винищувача четвертого покоління Dassault Rafale обійшлися би країні в 2,17 млрд євро або 2,57 млрд доларів, яких би вистачило з грошей від МВФ.

Нагадаємо, після найважливіших переговорів МВФ і України 9 липня фонд підтримав ініціативу надати країні близько 2,73 млрд доларів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи знайде Україна гроші на стороні в разі провалу співпраці з МВФ.