RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росія подала до СОТ великий позов проти України через санкції

Росія направила до органу з вирішення спорів Світової організації торгівлі (СОТ) комплексний позов до України через обмеження, що вводяться нею для російського бізнесу.

Про це повідомив глава Міністерства економічного розвитку РФ Максим Орєшкін, передає "Интерфакс".

За його словами, мова йде, зокрема, про заборони на ввезення з Росії м'ясних і молочних продуктів, риби, вино-горілчаних виробів, обладнання для залізниць, добрив, багатьох інших товарів. Також особливі процедури застосовуються при ввезенні російських книг та іншої друкованої продукції, а також ввезення старих російських автомобілів.

"На території України забороняється або дискримінаційним чином обмежується діяльність сотень російських компаній - виробників і постачальників товарів і послуг. Серед них - машинобудівники, банки, постачальники різних послуг, у тому числі в мережі Інтернет, постачальники програмного забезпечення, авіакомпанії і багато інших", - зазначив Орєшкін

Крім того, за його словами, РФ не влаштовує те, що російським компаніям заборонено брати участь в приватизації, а також обмеження на операції з українською валютою, заборона на акредитацію журналістів російських новинних агентств та інших ЗМІ.

Відповідно до процедур СОТ, запит на проведення консультацій є першим етапом при поданні позову. Протягом двох місяців, згідно з правилами СОТ, мають бути проведені консультації з урядом України з метою пошуку взаємоприйнятного рішення ситуації.

Якщо консультації не принесуть очікуваного результату, Росія має право почати другу стадію суперечки - передачу справи на розгляд третейської групи.

Нагадаємо, раніше Росія звинуватила в порушенні правил СОТ Туреччину.