RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Молдова висунула Україні серйозну "продуктову" претензію

Молдова виявила факти недотримання українськими виробники вимог маркування молочної продукції відповідно до законодавства республіки.

Про це на своєму сайті повідомляє Держслужба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Госпродпотребслужба).

За даними відомства, таке повідомлення направило Національне агентство з питань безпеки харчових продуктів Молдови своїм українським колегам.

Серед зауважень до маркування молочних продуктів: відсутність назви харчового продукту державною мовою; не вказівка імпортера харчового продукту і не дотримання розміру шрифту на етикетці; відсутність після переліку інгредієнтів інформації про наявність чи відсутність речовин або продуктів, що викликають алергічні реакції або непереносимість.

Крім того, молдавська сторона повідомляє про вступ в силу з 29 вересня 2019 постанови уряду Молдови від 7 березня 2019 року "Про затвердження вимог до якості молока і молочної продукції", який регламентує вимоги до маркування харчових продуктів, яким повинні відповідати як вітчизняні, так і імпортні молочні продукти.

"З 1 жовтня 2019 року Національні агентство буде застосовувати обмежувальні заходи щодо імпорту молочної продукції з маркуванням, що не відповідає законодавчим вимогам і нормам Республіки Молдова", - наголошується в повідомленні Госпродпотребслужби.

Як повідомляв "Апостроф", Росія знизила на 30-50% обсяг поставок нафтопродуктів в Україну на тлі вступу в силу з 1 червня 2019 обмежень на експорт цього ресурсу.