RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​"Нафтогаз" готує випуск євробондів: подробиці

НАК "Нафтогаз України" 8 липня почне зустрічі з інвесторами в Лондоні і Франкфурті, за підсумками яких планує розмістити випуск 5-річних євробондів в євро. Організаторами угоди призначені Citi і Deutsche Bank.

Про це повідомляє сайт Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в банківських колах.

"Нафтогаз України" очікує якнайшвидшого розв'язання кабінету міністрів для виходу на ринок єврооблігацій з метою забезпечення закупівлі газу і формування достатніх його запасів для успішних переговорів з російським "Газпромом", повідомив минулого тижня глава правління НАК Андрій Коболєв.

Останній раз вийти на ринок євробондів "Нафтогаз" намагався восени минулого року. Тоді компанія розраховувала зайняти в доларах, орієнтир прибутковості випуску становив 10,9%. Але в підсумку "Нафтогаз" вирішив відкласти розміщення, пославшись на несприятливу ринкову кон'юнктуру.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

Як повідомляв "Апостроф", попытки зупинити введення нового енергоринку закінчаться провалом - Міненерговугілля.