RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​США оскандалились з новими санкціями проти Росії

Сполучені Штати вирішили відмовитися від введення нових санкцій проти російських олігархів, замість них пропонується ввести обмеження щодо російських інвестиційних проектів, в тому числі газопроводу "Північний потік-2".

Про це пишуть "Відкриті медіа" з посиланням на двох співробітників апарату Палати представників Конгресу США, а також два джерела, близьких до Мінфіну США.

До такого рішення американська влада підштовхнули наслідки введення санкцій проти російського олігарха Олега Дерипаски.

У квітні 2018 року США ввели санкції проти Олега Дерипаски і компаній, що йому належать - одного з найбільших виробників алюмінію у світі UC Rusal, групи компаній En +, а також групи ГАЗ. Введення санкцій викликало миттєвий обвал вартості акцій En + і UC Rusal. Це також призвело до появи потужного лобі в особі американських фінансових інститутів, в тому числі хедж-фондів, які працювали з акціями цих компаній. У січні 2019 року санкції були зняті в обмін на відмову Дерипаски від контролю над компаніями.

"Консультанти в фінансовому секторі отримували запити від Мінфіну про діяльність російських олігархів. Але влітку 2018 року вони припинилися, що вказує: відомство, швидше за все, втратило інтерес до цієї теми", - сказав співрозмовник видання.

"Наступні дії адміністрації (відсутність нових персональних санкцій проти російських олігархів - ред.) говорять самі за себе", - додав він.

Замість санкцій проти олігархів США вирішили зосередитися на російських інвестиційних проектах. Під удар може потрапити російський газопровід "Північний потік-2".

"Конгрес ніяк не заважатиме санкцям проти Nord Stream 2. Всі чекають відмашки з Білого Дому, яка ніяк не настає. Саме там - остання перешкода. Трамп поки противиться санкціям, тому що розраховує використовувати їх загрозу як важіль тиску на Німеччину", - сказав людина, близька до Держдепартаменту.

Ще одним приводом для санкцій може стати отруєння російського екс-розвідника Сергія Скрипаля в британському Солсбері. Високим є також ризик введення санкцій щодо російських військово-промислових компаній.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США схвалила законопроект, покликаний зупинити будівництво російських газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".