RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"АрселорМіттал" заявляє про мільярдні збитки через дії СБУ

Через арешт обладнання "АрселорМіттал Кривий Ріг" підприємство може зазнати збитків на суму 1,3 мільйона доларів - це загальна вартість продукції, яку підприємство повинно виготовити за допомогою обладнання, яке заарештували співробітники СБУ.

Про це заявив виконуючий обов'язки гендиректора "АрселорМіттал Кривий Ріг" Олександр Іванов у відповідь на питання агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, обладнання, на яке СБУ наклала арешт, знаходилося на стадії тестування. Його повинні були ввести в експлуатацію до кінця липня і воно повинно було почати виробляти першу продукцію, але через арешт будь-які дії з обладнанням проводити заборонено.

Під час прес-брифінгу, присвяченому обшуків на підприємстві, в.о. глави СБУ Іван Баканов заявив, що обладнання "АрселорМіттал" не конфісковували через його громіздких розмірів.

У той же час самі представники заводу, посилаючись на протокол допиту СБУ, заявили, що обладнання заарештовано, а самі працівники СБУ неодноразово дзвонили на підприємство після обшуків і нагадували, що проводити будь-які операції з новим обладнанням заборонено.

Нагадаємо, що Служба безпеки України в суботу провела обшуки на підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг". Компанія повідомляє, що в результаті обшуку 20 липня була вилучена машина безперервного лиття заготовок № 3 і окремі елементи обладнання. В "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявили, що СБУ заморозила проект на 150 мільйонів доларів.

13 липня президент Володимир Зеленський розкритикував керівництво металургійного гіганта за шкоду екології. За його словами, за останні 5 років в Кривому Розі в середньому з'явилося близько 25 тис. Онкохворих людей.

17 липня СБУ порушила справу проти керівників промпідприємства за порушення норм екологічної безпеки.

18 липня "АрселорМіттал Кривий Ріг" прокоментував відкрите СБУ справу і натякнув на тиск на бізнес.

Баканов заявив, що СБУ звинувачує менеджмент підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг" в недбалому використанні інвестицій індійського бізнесмена, власника металургійної компанії "АрселорМіттал" Лакшмі Міттала.

Як повідомляв "Апостроф", Служба безпеки України завела кримінальні справи на всіх українських кінопрокатників за підозрою у фінансуванні країни-агресора і саботажі українських фільмів.