RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

З'явився претендент на управління заарештованими активами "Мотор Січ"

Арештоване за рішенням суду майно найбільшого українського виробника авіаційних двигунів, підприємства "Мотор Січ", зголосився взяти в своє управління державний концерн "Укроборонпром".

Про це сказано в повідомленні прес-служби держконцерну.

За словами генерального директора "Укроборонпрому" Юрія Гусєва, відповідного листа вже направлено в Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

"Для нас як для державного оборонного концерну важливо, щоб "Мотор Січ" продовжувало свою роботу: зі збереженням робочих місць, з виконанням зобов'язань в рамках виробничих замовлень. І наша команда готова підтримати підприємство", - підкреслив Гусєв.

Нагадаємо, що в даний час співробітники СБУ здійснюють досудові розслідування щодо діяльності "Мотор Січі" за двома напрямками:

  • за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 і 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної і підривної діяльності на користь РФ);
  • за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212, 233 і 364 Кримінального кодексу України. У ньому розслідуються можливі порушення законодавства при первинній приватизації і подальшій незаконній концентрації акцій.

Як повідомляв "Апостроф", Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про повернення підприємства "Мотор Січ" в держвласність.