RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Верховна Рада вирішила спростити виплати за проблемними кредитами

Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації". Рішення підтримали 302 депутата.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

За словами відомства, законопроект усуває недоліки чинного законодавства і вносить зміни до законів "Про фінансової реструктуризації", "Про іпотеку" і "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень".

Документ передбачає проведення спільної процедури фінансової реструктуризації для кількох боржників, які є пов'язаними особами, але мають різних кредиторів.

Зокрема, закон уточнює нюанси позасудового врегулювання звернення стягнення на іпотеку, коли вартість заставного майна виявиться недостатньою для повного задоволення вимог кредитора.

Крім того законопроект передбачає продовження дію Закон "Про фінансової реструктуризації" на шість років.

У Мінфіні підкреслили, що законопроект покликаний зменшити регуляторні перешкоди для здійснення фінансової реструктуризації грошового зобов'язання та господарської діяльності боржників, а також буде сприяти повному застосуванню способів реструктуризації з боку банків.

Як відзначають автори законопроекту, частка непрацюючих кредитів в кредитному портфелі банківської системи України на 1 липня досягла 50,8% від загального обсягу кредитів. Обсяг портфеля непрацюючих кредитів в банках державного сектора становить близько 414,9 млрд грн. Вони складають 71,4% всіх непрацюючих кредитів банківської системи України. Більше 90% непрацюючих кредитів банків держсектора приходяться на корпоративний сегмент.

Як повідомляв "Апостроф", 15 квітня президент України Петро Порошенко підписав закон про банкрутство, про що він повідомив під час зустрічі з представниками бізнесу.