RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Експерт попередив про можливий сплеск трудової міграції через податкові зміни у ГМК

Сплеск трудової міграції - це один з наслідків законопроекту №1210, адже він не відображає світових підходів до встановлення ренти, а лише уособлює побажання бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це розповів в інтерв'ю "5 каналу" інвестиційний банкір Сергій Фурса.

"Законопроект №1210 - це диво. Він з'явився відразу ж після публічного виступу Ігоря Коломойського, в якому він виклав своє бачення підходів до встановлення ренти. І після цього, фактично відразу ж, з'явився проект №1210, де були втілені всі його бажання. Тобто, вийшло, як він побажав ", - заявив він.

"Я запевняю вас: обкладати кінцевий продукт, в який вже закладена додаткова вартість, це нонсенс. Такого немає в жодній країні, де видобувають залізну руду", - зазначив Сергій Фурса.

За словами економіста, такі зміни в податковому кодексі обернуться потужним ударом для українських виробників. Однією з перших про згортання виробництва в Україні, вже заявила ПАТ "АрселорМіттал". За словами її менеджменту, видобуток сировини стає абсолютно недоцільним, тому планується її закупівля на зовнішніх ринках.

"Тут головне питання - якщо потужні гравці змушені заявляти про згортання виробництва, то ймовірно це і означає, що люди, які були зайняті в цій справі виявляться непотрібними. І це закінчиться сплеском трудової міграції", - підсумував Сергій Фурса.

Раніше міжнародна аудиторська компанія PWC заявила, що згідно її дослідження, зміни до Податкового кодексу, закладені в законопроекті №1210, зроблять рентні платежі в співвідношенні до комерційного прибутку підприємств майже в 10 разів більше, ніж в Росії, а також стануть вище, ніж в Австралії, Бразилії та Китаї.