RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Павло Розенко розкритикував владу за спроби "латати" бюджетні дірки новими податками

Слідом за прийняттям закону №5600 про збільшення податкового навантаження на сільгоспвиробників і власників паїв, Офіс президента взяв курс на "грабіж населення і великого бізнесу".

Про це заявив колишній віце-прем'єр-міністр з питань соціальної політики Павло Розенко, пишуть "Українські новини".

"З початку липня українська влада, з благословення Офісу президента, тричі вдарила свій народ обухом по голові. 1 липня Верховна рада прийняла в першому читанні скандальний законопроект №5600... Документ загрожує катастрофою для всієї аграрної галузі країни", - свідчить експерт.

Цим документом влада зобов'язує власників паїв, площею понад 0,5 га платити податок з орендних платежів. Більш того влада вводить податок на доходи фізосіб від продажу сільгосппродукції, вирощеної на ділянках особистого сільського господарства площею понад 0,5 га. Ще одним законодавчим пунктом виробники м'яса птиці і яєць позбавляються єдиного податку, що призведе до масового банкрутства невеликих ферм і птахофабрик.

Розенко зазначив, що 6 липня набув чинності наказ Мін'юсту № 1203/5, який встановлює новий порядок стягнення заборгованостей фізосіб за комунальні послуги, за несплачені в строк штрафи за порушення ПДР, аліменти і інші борги. Відтепер державні і приватні виконавці отримали право направляти в банки постанови судів про арешт коштів на рахунках боржників через Автоматизовану систему виконавчого провадження та без обмежень по категоріям стягнень, а банки - автоматично списувати борги. Якщо коштів на рахунках виявиться недостатньо, суди будуть заарештовувати і продавати майно людей - квартири, машини і т.д.

"Вишенькою на торті" безпрецедентних, більш ніж сумнівних в правовому полі фіскальних дій влади став інцидент з компанією "Нова Пошта" - найбільшим стратегічним поштовим оператором України. Держпродспоживслужба вирішила провести позапланову перевірку роботи Харківського відділення №49. Приводом для перевірки стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 грн. Перевіряючі стали вимагати установчу і фінансову документацію компанії у керівника відділення. Не будучи уповноваженою особою, керівник відділення запропонував ревізорам звернутися до керівництва "Нової пошти", як того і вимагає закон. Однак уповноважені особи Держпродспоживслужби розцінили ці дії як створення перешкод для перевірки і виписали максимальний штраф в розмірі 10% від вартості реалізованих послуг поштового оператора за місяць. Сума штрафу склала 325 851 634, 8 грн! Тепер компанія повинна заплатити ці немислимі гроші протягом 15 днів. В іншому випадку її рахунки будуть арештовані і вся сума боргу автоматично списана. Це загрожує фактичною зупинкою діяльності стратегічного оператора поштового зв'язку України", - розповів Павло Розенко.

Нічим хорошим для населення, економіки та влади, така політика "слуг народу" не закінчиться, вважає експерт. "Нова пошта", на його думку, буде оскаржувати рішення в судах, при цьому сигналидля бізнесу від Банкової, більш ніж тривожні.