RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Зеленський запропонував запровадити "податок на війну" для Росії: що це означає

Світ повинен запровадити "податок на війну" проти країни-агресора Росії, який буде накладатись на всі торговельні та фінансові операції РФ. Вилучені кошти мають спрямовуватися на відновлення України.

Про це Володимир Зеленський заявив на сесії Світового банку на підтримку України.

"Потрібен спеціальний податок за війну. Росія, а після неї і будь-який інший агресор, повинен платити за те, що порушує глобальну стабільність. Такий податок за війну має накладатися на всі без винятку торговельні операції з РФ – на всі експортні та імпортні, фінансові операції, які не є заблокованими", - запропонував президент України.

Кошти від отримання цього податку мають використовуватися для відновлення "всього того, що Росія зруйнувала цією війною" в Україні. Також Зеленський ініціював, що такий податок мав би застосовуватися для будь-якого агресора, а вилучені кошти від нього йшли на допопому жертві війни.

Окрім цього, він наголосив, що Україні потрібна додаткова допомога: через економічний спад та зруйновані економічні зв'язки Україна потребує 7 млрд доларів підтримки кожного місяця. Термінова підтримка необхідна для того, "аби Росія знала, що війна не дасть їм реалізувати жодної із їхніх загарбницьких цілей", сказав Зеленський.

Разом з тим, український президент закликав виключити країну-агресора РФ з усіх міжнародних фінансових інституцій, таких як Міжнародний валютний фонд, Світовий банк та інші.

На переконання Зеленського, кожній державі світу варто приготуватися до повного розриву відносин з Росією, оскільки "ніхто не повинен залежати від політичного настрою" російського керівництва. У такому разі РФ не матиме мотивації вести війни.

"Вже заблоковані значні активи РФ і представників еліти, але це ще не всі активи – роботу треба продовжувати. Ці кошти мають бути використані для відновлення України після війни, і для відшкодування збитків, які РФ завдала іншим народам", - підкреслив президент.

Водночас він вважає, що заблоковані російські активи можуть бути використані для допомоги та компенсації країнам, що постраждають від голоду чи спалаху інфляції через війну Росії проти України.

Як писав "Апостроф", Зеленський звернувся до МВФ за компенсацією втрат від війни, яку розв'язала Росія.