RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

"Слуги народу" вимагають від Шмигаля заборонити Украероруху ліквідувати диспетчерські

Чинний в.о. глави ДП "Украерорух" Андрій Ярмак прийняв рішення про ліквідацію диспетчерів на аеродромах в Чернівцях та Івано-Франківську.

Свої дії він обгрунтовує спробою заощадити гроші, адже підприємство, згідно зі звітом StateWatch, "за три квартали минулого року отримало валовий збиток в сумі 508 млн гривень".

На дії Ярмака відреагували нардепи від "Слуги народу", вимагаючи від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля заборонити керівнику "Украероруху" знищувати диспетчерські.

Про це сказано в депутатському зверненні Ігоря Фриса, повідомляє сам нардеп в Facebook.

У зверненні йдеться про те, що рішення ДП "Украерорух" перевести аеродром Івано-Франківська з диспетчерського обслуговування на польотно-інформаційне (AFIS) матиме катастрофічні наслідки для авіасполучення і статусу аеропорту як міжнародного.

Фріс підкреслює, що позиція Ярмака алогічна і необгрунтована, адже Івано-Франківський аеродром навіть в пандемію "ковід" потрапив в топ-10 літаючих в Україні.

Нардепи приводять ще безліч аргументів на захист диспетчерів і вимагають від глави уряду не допустити переведення аеродрому Івано-Франківська з диспетчерського обслуговування на польотно-інформаційне. Також просять вжити заходів для забезпечення подальшої безперебійної діяльності аеродрому з виконанням регулярних внутрішніх і міжнародних рейсів.

Як відомо, напередодні Ярмак постановив позбавити диспетчерських аеропорт в Чернівцях. Місцева влада теж стала вимагати втручання Кабміну.

Нагадаємо, що депутати транспортного комітету ВР ініціюють його відставку через нібито "доведення" Украероруху "до мільярдних збитків" і "невідповідності Ярмака передбаченим кваліфікаційним вимогам".

Згідно з матеріалом "Коментарі" з посиланням на розслідування State Watch, за підсумками трьох кварталів 2020, "собівартість продукції"Украероруху"знизилася на 43%, дохід впав на 67%, кількість співробітників, включаючи висококваліфікований операційний персонал, скоротилася майже на 180 осіб, а оплату тим, що залишилися, урізали вдвічі. Не постраждала тільки зарплата в.о. директора ДП Андрія Ярмака, яка згідно з даними декларації, досягає 210 тис грн на місяць".